Fürjek mint gyógyitók!
A kisfürjben nagy gyógyitó erő lakozik!

MENÜ

A férfiakra ható gyógyító fürj és fürjek tojásai,receptek!


A fürjtojás inyencségnek számító tojásfajta.
A fürjtojás igen apró méretű, héja fehér alapon barna
pettyes,ami a leggyakoribb, de a színe  és rajzolata
mindig más, alakja megegyezik a normál tojáséval.
Egy fürjtojás tömege körülbelül 10 gramm,
energiatartalma15 kcal. Bel tartalmát tekintve egy
tyúktojás energiatartalma 5-6 darab fürjtojásnak
felel meg, viszont a fürjtojásnak jóval nagyobb a
vitaminértéke és a legalacsonyabb a koleszterin szintje.
A fürjtojás legegészségesebb és legbiztonságosabb tojás,
az eddig nyersen elfogyasztható tojások közt.

Az apró fürjtojásokat továbbá keményre vagy félkeményre főzik és salátákba, aszpikokba teszik.

A fürjtojás buggyantott tojásnak is kitűnő.

Fürj hús elkészítése 1 felnőttre 2 fürjet kell
számolni. A fürjek legjobb része a mell, szárny, comb.
A fürjek fel nem sorolt húsrészeit  és a  belsőségeket
levesként dolgozzuk fel. A fürjek felsorolt részeit,
mint a csirkéknél alkalmazhatjuk pörköltnek, a fürjek
rántott húsnak, sültnek és stb jók..A fürjek íze omlósabb,
mint a csirke húsa,a fürjek melle nem száraz és enyhén
rostos inkább szaftosabb.

A fürjek és a fürjtojás élettani és a fürjek gyógyító hatásaihoz kerüljük
a dohányzást, a minden koffein tartalmú italokat
(a kóla félék, kávéfélék), alkoholokat (a sör, bor,
szeszesital fogyasztását).

A fürjtojás összetétele és élettani hatása

A mai rohanó világban az egyik csoport, az
emberek többsége stresszel teli életet él.
Ezzel hozzásegítjük a szervezetünket a
tudatlan romboláshoz melynek ára a
gyógyszerezés, a korház és a korai halál.
A másik csoportja az embereknek, akik az
egészséges életmódot választják fürjek fogyasztását. De
sajnos az egészséges életmódhoz egészséges,
vegyszermentes és természetes nem ipari
eljárással készült élelmiszert kellene
fogyasztan ami nem más mint a fürjek. A boltokban kapható legtöbb
élelmiszer, ipari termék és ezek nem tudják
biztosítani a szükséges tápanyagot ezért  fürjek fogyasztását helyezze előtérbe, sőt
inkább génkezelt és emulátorral összeállított
rákkeltő tápok fogyasztását mellőzze fürjek pótolják ezeket. Továbbá rendkívül széles
választékban  kaphatók a népszerű
táplálék-kiegészítők, ami mesterséges
vitaminnal és ásványi anyaggal, valamint egyéb
gyógyszerekkel van kombinálva. Van azonban
egyedülálló a maga természetes életadó termék
-  a méz, az almaecet mellett, a fürjtojás,
amelyek képesek teljes körűen biztosítani és
fenntartani a normális szintet az emberi szervezetben
. A fürjtojás, a méz és az almaecet ott koncentrálódik,
ahol szükséges és kipótolja azokat a hiányosságot,
ami az emberi szervezetből hiányzik és a biológiai
folyamathoz szükséges.

Fürjtojás és húsának jótékony hatásai:

A japán fürj fogyasztásának egészségügyi kockázata nulla. Ismeretlen fogalom a szalmonella (csak a szakszerű tenyészetben!), és az étel allergiás rohama vagy kialakulása

Fürj hús elkészítéséhez, 1 felnőttre 2-3 fürjet kell számolni. A legjobb része a mell, a szárny, és a comb. A fel nem sorolt húsrészeket  és belsőséget levesként dolgozzuk fel. A fürjek felsorolt részeit, mint a csirkéknél alkalmazhatjuk pörköltnek, rántott húsnak, sültnek és stb.A  fürjek íze omlósabb, mint a csirke húsa, fürjek melle nem száraz és enyhén rostos. A magasabb zsírtartalma miatt inkább szaftosabb.

Élettani hatásai:Az fürjek emberi szervezetre mellékhatás nélküliek kiváló étrend.

A fürjtojás ajánlható gyerekeknek, felnőtteknek, időseknek és betegeknek.

A fürjtojás, amelyek képesek teljes körűen biztosítani és fenntartani a normális szintet az emberi szervezetben, ott koncentrálódik ahol szükséges, ésa fürjtojás  kipótolja azokat a hiányosságot ami az emberi szervezetből hiányzik, és a biológiai folyamathoz szükséges.

A fürjek segitenek immunrendszer egyensúlyának helyreállításában:

Ha  a szükséges készlet az emberi szervezetből hiányzik (például az aminosavak, a vitaminok, és az ásványi anyagok), és tápanyag diéta eredménye alacsonyabb, romló egészségi állapothoz és különböző betegségekhez vezethet. Gyógyítására nagy mennyiségű természetes vitaminokkal, ásványi anyagokkal és esszenciális aminosavak rendszeres használatával, amit fürjtojással fogyasztunk, ahhoz vezethet, hogy a hasznos anyag felhalmozódik a szervezetben, és ezért -a fürjtojás javítja az immunrendszert  és a különböző betegségeket megszünteti.

A rák elleni kezelésben klinikai kutatások alapján az orvosok úgy vélik, hogy fürjtojás összetételében lévő összetevőkkel, igen eredményes hatást érnek el a gyógyításban. Az ő nézeteik szerint, például egy asszony, ha rendszeresen fogyaszt fürjtojást, meg tudja védeni magát az emlőrákkal szemben. Mivel a rák, a háttérben éppen csökkent immunitás van. Fürjtojás, fogyasztása jó hatással van a szervezetre.

Az emésztőrendszer működését, és a szív-és érrendszer tevékenységét normalizálja.

Folyamatban lévő akut légzőszervi fertőzéseket (náthát és influenzát) megszünteti a fürjtojás.

A fürjtojással sikeresen kezelhető a krónikus epehólyag-gyulladás, az asztma, a szívbetegség és az idegrendszer.

Jó a fürjtojás  hatással van a cukorbetegekre (CSAK natúr tojás fogyasztásánál!)

Gyerekek kamaszkori hirtelen növekedését, amit görccsel jár, késlelteti a fürjtojás.

Állapotos asszonyok fogát és csontozatát megerősíti, ha 1 fürjtojás héját lisztporrá zúzzuk, és pohár vízzel elfogyasztják naponta kétszer egy teáskanálnyit. A fogyasztása a fogszuvasodásra és a hajhullásra is jótékony hatással van.

Fürjtojás erősít:

A magas vitamin-tartalma, és nagy mennyiségű foszfor, kálium, vas elősegíti az agy jobb működését és javítja a memóriát. Az a személy, aki rendszeresen fogyasztja a fürjtojást, nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lesz.

Lizozim egyik anyag a nyolc esszenciális aminosavak közül, amely nem fordul elő az emberi szervezetben. Lizozim gátolja a káros mikroorganizmusok fejlődését a szervezetünkben. Ezért a fürjtojás, és a  fürjek húsának fogyasztása pozitívan befolyásolják a gyermekek szellemi fejlődését.

A nagy mennyiségű természetes ásványi anyagok bevitelével, az áldott állapotban lévő nők fogait és csontozatát tehermentesíti.

A fürjtojás elősegíti a mérgek eltávolítását a testből.

Erősíti a csontokat.

Hasznos a prosztata, szív-, máj-, vese-, gyomor-, hasnyálmirigy és más létfontosságú szervek gyógyításában.

Nincs ellenjavallat a fogyasztásban idős betegek esetében, mert ellentétben csirketojásban a fürjtojás nem emeli meg a koleszterin szintet.

A fürjek fő előnye, fürjtojás és húsa nem tartalmaz szalmonellát.

Ellenállóvá teszi a szervezetet:

Nyersen vagy keverve, tejbe vagy rostos üdítőbe nagyon jó eredményt produkálhatunk.

Fejlődésben lévő gyerek fürjek fogyasztásával:

- csontozata erős lesz.

- az allergiát okozó tárgyakkal és élőlényekre nehezen vagy egyáltalán nem lesz fogékony.

Asztmásokon, nagy segítség a fürjtojáson kívül a fürjek húsának fogyasztása.

Csontritkulásban szenvedőknek, tejjel és sajttal napi 5-10 fürjtojással hatásos eredményt érnek el. (Nyersen tejjel keverve 5db. Főve, sajttal 10db tojás ajánlott).

Bevetés a sugárzások ellen:

Japánban az atomtámadások elleni túlélők, majd a csernobili katasztrófa áldozatainak gyógyítására, és azoknak az orvosoknak, és atomkutatásban akik sugárzásnak vannak kitéve, napi 30 fürjtojást és fürjeket  fogyasztottak (illetve ajánlatos a fogyasztása az ilyen helyen tartózkodóknak).

A sugárzás a szervezetből hamarabb kiürül, mint más gyógyszeres kezeléssel. Ennek eredményeként normális étvágy helyre áll, a fáradtság és a fájdalom megszűnik a szívben, a szédülési panaszok csökkennek és az orrvérzés is abba maradhat.

Akik kisbabát szeretnének:

A fürjtojás sok foszfort, vasat, nyomelemeket és, B1 és B2 vitamint tartalmaz.

férfiaknál, a hímivarsejtek termelődését serkenti

nőknél, a petesejtérését  növeli

Bolgár recept:

Keverjük össze,1.5dl italhoz 1.2 cl konyakot vagy rumot, egy szelet citrommal és egy teáskanál cukorral ízesítjük és 2 friss fürjtojást adunk hozzá. Keveréket szódával hígítsuk.

Német recept:

nItatják négy nyers fürjtojással, és esznek hozzá egy evőkanálnyi vodkában áztatott diót.

Az egyik értékes tulajdonsága, a fürjtojás a hosszú távú tárolása. Szobahőmérsékleten 30 napig tárolhatók, a hűtőben legfeljebb 60 napig.

Ajánlott napi fogyasztás gyermekeknek és felnőtteknek.

Használata nagyon egyszerű:

1 év és 3 év között -- 1,2 tojás,

3 és 10 év között -- 3 tojás,

10 és 18 év között -- 4 tojás,

18 és 50 év között -- 5,6,

50 év felett -- 4,5 tojás.

De fentiek mellett van olyan alkalmazás, ami ettől eltérhet. A nyers tojást, fő étkezés előtt fél órával, vízzel vagy gyümölcslével fogyasszuk. Csak rendszeres fogyasztás és megszakítás nélkül 3-4 hónapig fogyasszuk (de van, ami ettől eltérhet). Már két hét elteltével kezdi kifejteni a  jótékony hatását a szervezetre. Ha nem isszák, a tojásokat csak megfőzzük nyers zabkásával, burgonyapürével, főzelékfélékkel vagy leves formájában is elfogyaszthatjuk. Lehet főzni egy omlettet is, De ne felejtsük el, hogy a vitaminok a 15 perces hőkezelés után, teljesen megsemmisülnek. Erre a nagyon finom kezelésére találták ki a franciák: a meleg levest, amit vörösboros levesben készítenek el.

Természetes kozmetikumok

Tirozin, amely tartalmazza és fenntartja a fürjtojás egészséges színét. Ezért azt a természetes vegyületet, európai illatszeriparban a drága krémek és samponok alkotóelemei közt találjuk. A természetes kozmetikum használatával a bőr megfiatalodik, a haj fényesebb és lágyabb lesz.

Kezelés tojáshéjjal

Az ókori orvosság részeként, számos gyógyászati vegyület mellett alkalmazták tojások héját és a  gránátot.

Tojáshéj - az az ideális forrása a kalcium, ami könnyen emészthető. Mint köztudott, az egyik leggyakoribb betegsége a kalcium hiányakor különösen a csontoknál fordul elő - a másik leggyakoribb betegség az anyagcseréből fakadó bajok. Azt angolkór és a helytelen fognövekedés gyermekeknél, gerinc ferdülés, és a sérült fogak (fogszuvasodás, fogzománc sérülések), csontok törékenysége illetve csontritkulás az idősebbek körében. Rendezetlen kalcium-anyagcsere gyakran kíséri a vérszegénység, fogékonyság a náthára, az allergiára, a herpeszre az ajkakon, csökkent ellenállás a sugárzás ellen. Helyes kalcium-anyagcsere aligha okoz rossz emésztési  zavarokat.

A legértékesebb gránát -  Orvosi kutatások kimutatták, hogy a fürj tojáshéj, amely 90%-os kalcium-karbonátot (kréta) tartalmaz, csak könnyen emészthető. Így tartalmazza az összes szükséges elemet a szervezet számára: réz, fluorid, vas, mangán, molibdén, foszfor, kén, cink, szilícium és stb. - csak 27 tétel! Különösen fontos a jelentős tartalmi a szilícium-molibdén - ez az elem igen szegényesen fordul elő, ezért a jó közérzetnek a napi élelemforrásban feltétlenül szükségesek, a normális véráramlásnak a biokémiai reakciók végrehajtásának a szervezetben. Figyelemre méltó a tojáshéj jótékony hatása a csontokra és izületekre. Különösen hasznos a tojáshéj a fiatal gyermekek fejlődésére mivel, folyamatosan figyelemmel érkezik a kalcium. A most kapható bébíételekben bár nem tüntetik fel a fűrjtojáshéjat, előszeretettel szerepel kiegészítőként gránát néven. Ok hogy, az angolkórt és a vészes vérszegénységet hivatott megelőzni. Megfigyelték, a tojáshéj fogyasztóknál, gyorsabban gyógyultak az ortopédiai betegek, a veleszületett csípő zavarban szenvedők, és a csontritkulás (csont lágyulás) -ban szenvedők. A gyermekek és felnőttek kezelésére, jó hasznát vehetnek körömápoláshoz, a törékeny hajhoz, a vérző fogínyre, ingerlékenységre, álmatlanságra, szénanáthára, asztmára.

Gyakori kérdés: hogyan és mikor kell bevenni a port? -- étkezés előtt, vagy étkezés után? Ebben az esetben nem számít, mikor vesszük be. Egy időben a főétkezéskor. Ennek hatását fokozhatjuk, ha a porba 3-5 csepp citromlét és azt zsírba keverve (amibe a D-vitamin és jód is van) fogyasszuk el.

 

Érdeklődni lehet:farkaslaszlo6@gmail.com

Asztali nézet